Kiszone cytryny
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wyprawy po przyprawy (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
Przygotowanie:
Składniki:4 cytryny
4 łyżki soli
sok z 4 – 6 cytryn
2 łyżki oliwy
Przygotowanie:
1. Cytryny wyszorować szczotką w gorącej wodzie. Wrzucić do wrzątku, gotować 5 minut, odcedzić i lekko przestudzić. Pokroić w ósemki, odrzucając pestki.
2. Wymieszać cytryny z solą i ciasno ułożyć w słoiku. Wlać tyle soku cytrynowego, by cytryny były zakryte. Zamknąć słoik, odwrócić do góry dnem i zostawić w temperaturze pokojowej na 5 dni. Raz dziennie wstrząsnąć.
3. Wlać na wierzch oliwę i wstawić do lodówki. Przechowywać do 1 roku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W