Kasza kukurydziana z pieczonymi pomidorami

Kasza kukurydziana z pieczonymi pomidorami
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z grilla
Ilość osób:
6

Składniki:

  • ½ łyżeczki soli gruboziarnistej
  • 1 szklanka białej kaszy kukurydzianej
  • 2 łyżki masła
  • 2 szklanki grubo startego sera cheddar
  • świeżo zmielony pieprz
  • 2 grube plastry bekonu, pokruszonego
  • 6 pieczonych plastrów pomidorów (przepis z programu Marthy Stewart)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W średnim garnku na dużym ogniu zagotuj 4 szklanki wody z solą. Cały czas mieszając, dodawaj kaszę. Zmniejsz ogień i duś przez 5 minut, aż kasza wchłonie wodę i stanie się miękka. Cały czas mieszaj. Zdejmij z ognia, dodaj masło i 1,5 szklanki startego sera. Przypraw solą i pieprzem.

Rozgrzej grill. Rozdziel kaszę do 6 żaroodpornych miseczek. Posyp bekonem i dodaj kawałki pomidora. Posyp pozostałym startym serem. Umieść miseczki na blaszce do pieczenia i piecz przez 1 minutę, aż ser się roztopi. Danie jest gotowe do podania.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA