Kasza kukurydziana z pieczonymi pomidorami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z grilla
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- ½ łyżeczki soli gruboziarnistej
- 1 szklanka białej kaszy kukurydzianej
- 2 łyżki masła
- 2 szklanki grubo startego sera cheddar
- świeżo zmielony pieprz
- 2 grube plastry bekonu, pokruszonego
- 6 pieczonych plastrów pomidorów (przepis z programu Marthy Stewart)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W średnim garnku na dużym ogniu zagotuj 4 szklanki wody z solą. Cały czas mieszając, dodawaj kaszę. Zmniejsz ogień i duś przez 5 minut, aż kasza wchłonie wodę i stanie się miękka. Cały czas mieszaj. Zdejmij z ognia, dodaj masło i 1,5 szklanki startego sera. Przypraw solą i pieprzem.
Rozgrzej grill. Rozdziel kaszę do 6 żaroodpornych miseczek. Posyp bekonem i dodaj kawałki pomidora. Posyp pozostałym startym serem. Umieść miseczki na blaszce do pieczenia i piecz przez 1 minutę, aż ser się roztopi. Danie jest gotowe do podania.
Rozgrzej grill. Rozdziel kaszę do 6 żaroodpornych miseczek. Posyp bekonem i dodaj kawałki pomidora. Posyp pozostałym startym serem. Umieść miseczki na blaszce do pieczenia i piecz przez 1 minutę, aż ser się roztopi. Danie jest gotowe do podania.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W