Kalmar z grilla
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Włoskie przepisy z River Cafe (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 1 tuba kalmara
- oczyszczona i sprawiona + macki
- sól morska
- świeżo mielony czarny pieprz
- oliwa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotować salsę chilli, doprawić do smaku. Rozkroić tubę kalmara wzdłuż z jednej strony, rozłożyć i ponacinać nożem obiadowym co pół centymetra ukosem, 2 mm w głąb – w kratkę. Rozgrzać grill albo patelnię, oprószyć kalmara solą i pieprzem, posmarować oliwą i smażyć rozkrojoną tubę i macki po 50 sekund z każdej strony. Podawać z sosem chilli, rukolą i cząstkami cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W