Jeżyny z pigwą na ciepło
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Jesienne ATELIER SMAKU (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 25 dag niskosłodzonej konfitury z jeżyn
- 2 owoce pigwowca
- 1 łyżka utartego świeżego imbiru
- 5 liści laurowych - najlepiej świeżych
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucamy ziele angielskie i liście laurowe. Po chwili dodajemy obrany imbir i pigwę utarte na grubej tarce oraz sól. Następnie dodajemy konfiturę z jeżyn. W razie potrzeby podlewamy odrobiną wody, by uzyskać konsystencję sosu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W