Jeżyny z pigwą na ciepło

Jeżyny z pigwą na ciepło
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
Jesienne ATELIER SMAKU (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Na patelnię z rozgrzaną oliwą wrzucamy ziele angielskie i liście laurowe. Po chwili dodajemy obrany imbir i pigwę utarte na grubej tarce oraz sól. Następnie dodajemy konfiturę z jeżyn. W razie potrzeby podlewamy odrobiną wody, by uzyskać konsystencję sosu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA