Jarzębina w sosie majonezowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Jesienne ATELIER SMAKU (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 10 dag jarzębiny
- 5 łyżek cukru trzcinowego
- woda
- kilka łyżek majonezu sojowego
- kilka łyżek musztardy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Umyte owoce jarzębiny wrzucamy do rondelka, zalewamy gorącą wodą i doprowadzamy do wrzenia i odcedzamy. Czynność tę powtarzamy jeszcze 2 razy. Następnie jarzębinę dusimy ok. 15 minut z dodatkiem cukru, podlewając od czasu do czasu wodą, żeby uzyskać gęstawy syrop. Jeszcze ciepłą jarzębinę mieszamy z majonezem sojowym i musztardą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W