Jarzębina w sosie majonezowym

Jarzębina w sosie majonezowym
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
Jesienne ATELIER SMAKU (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

  • 10 dag jarzębiny
  • 5 łyżek cukru trzcinowego
  • woda
  • kilka łyżek majonezu sojowego
  • kilka łyżek musztardy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umyte owoce jarzębiny wrzucamy do rondelka, zalewamy gorącą wodą i doprowadzamy do wrzenia i odcedzamy. Czynność tę powtarzamy jeszcze 2 razy. Następnie jarzębinę dusimy ok. 15 minut z dodatkiem cukru, podlewając od czasu do czasu wodą, żeby uzyskać gęstawy syrop. Jeszcze ciepłą jarzębinę mieszamy z majonezem sojowym i musztardą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA