Jajecznica po indyjsku

Jajecznica po indyjsku
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
1

Składniki:

  • 1 łyżeczka oleju roślinnego i grudka masła
  • 2 łyżki drobno posiekanej cebuli
  • 2 jajka
  • ½ małego pomidora
  • pokrojonego w drobną kostkę
  • ¼ zielonej papryczki chilli
  • wypestkowanej i pokrojonej w plasterki
  • sól do smaku
  • 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać na patelni olej i masło. Dodać cebulę i smażyć, aż się zeszkli. W misce rozkłócić jajka z pozostałymi składnikami. Wylać na patelnię i smażyć, mieszając, do uzyskania pożądanej konsystencji.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA