Jabłka gotowane w białym chardonnay
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.113)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 4 jabłka
- obrane
- pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w cząstki
- 1 butelka chardonnay
- 4 łyżka miodu
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 szklanka złotych rodzynek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wszystkie składniki przełożyć do średniej wielkości garnka i doprowadzić do wrzenia na wolnym ogniu. Gotować dalej, aż płyn się zredukuje, jabłka zmiękną, rodzynki spęcznieją, a kompot stanie się soczystym syropem. Podawać na ciepło lub zimno z porcją ulubionych lodów.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W