Indyk faszerowany wieprzowiną
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes za stołem (odc.1)
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 6
Przygotowanie:
Odkrój skrzydła i kuper. Rozetnij wzdłuż grzbietu, wyłam stawy pomiędzy nogami, a korpusem. Odetnij mięso wzdłuż kości zaczynając od szyi. Okrój wokół stawów, żeby uwolnić nogi. Teraz obróć ptaka i rozetnij stawy między skrzydłami, a korpusem. Ostrożnie odetnij mięso od kości po jednej stronie, a później po drugiej. Odetnij mięso przy mostku i odłóż kościec. Odciągnij skórę od mięsa, posuwając się w dół nogi. Wyjmij nogę i odetnij skórę. Odkrój mięso wokół ścięgien i usuń kości skrzydeł. Ostrożnie oddziel piersi od skóry. Ułóż mięso na skórze i umieść całość w lodówce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W