Indyk faszerowany wieprzowiną

Indyk faszerowany wieprzowiną
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.1)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 1 cały indyk ważący ok. 4 kg

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Odkrój skrzydła i kuper. Rozetnij wzdłuż grzbietu, wyłam stawy pomiędzy nogami, a korpusem. Odetnij mięso wzdłuż kości zaczynając od szyi. Okrój wokół stawów, żeby uwolnić nogi. Teraz obróć ptaka i rozetnij stawy między skrzydłami, a korpusem. Ostrożnie odetnij mięso od kości po jednej stronie, a później po drugiej. Odetnij mięso przy mostku i odłóż kościec. Odciągnij skórę od mięsa, posuwając się w dół nogi. Wyjmij nogę i odetnij skórę. Odkrój mięso wokół ścięgien i usuń kości skrzydeł. Ostrożnie oddziel piersi od skóry. Ułóż mięso na skórze i umieść całość w lodówce.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA