Herbaciany pudding z malinami i puree z mango
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.101)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 szklanki mleka
- odlać 1/2 szklanki
- 3 łyżki skrobi kukurydzianej
- zawartość 2 torebek herbaty Chai
- 1/4 szklanki miodu
- szczypta soli
- 1 szklanka mrożonych malin
- 1 szklanka mrożonego mango
- 1/2 szklanki soku pomarańczowego
- 1 łyżka startego imbiru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Skrobię kukurydzianą wymieszać na gładką masę z 1/2 szklanki mleka. Mleko, masę skrobiową, liście herbaty, miód i sól przełożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu, ciągle mieszając, do czasu, aż mieszanka zgęstnieje. Maliny rozłożyć w 4 dużych ramekinach, uzupełnić je gotowym puddingiem. Chłodzić przynajmniej godzinę, aż pudding się zetnie. Mango, sok pomarańczowy i imbir zmiksować na gładkie puree. Puddingi polać sosem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W