Herbaciany pudding z malinami i puree z mango

Herbaciany pudding z malinami i puree z mango
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.101)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Skrobię kukurydzianą wymieszać na gładką masę z 1/2 szklanki mleka. Mleko, masę skrobiową, liście herbaty, miód i sól przełożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu, ciągle mieszając, do czasu, aż mieszanka zgęstnieje. Maliny rozłożyć w 4 dużych ramekinach, uzupełnić je gotowym puddingiem. Chłodzić przynajmniej godzinę, aż pudding się zetnie. Mango, sok pomarańczowy i imbir zmiksować na gładkie puree. Puddingi polać sosem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA