Grillowany udziec jagnięcy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 41)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 2 kg udziec jagnięcy
- 8 obranych, obtoczonych w soli ząbków czosnku
- 2 łyżki soli
- 2 łyżki mielonego czarnego pieprzu
- rozmaryn
- oliwa
- miód
- sok z dwóch cytryn
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso ponacinać i nadziać ząbkami czosnku oraz rozmarynem. Przyprawić solą, pieprzem, skropić oliwą i upiec na grillu. W trakcie pieczenia polewać udziec mieszanką soku z cytryny i miodu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W