Grillowany kurczak z ziołami prowansalskimi
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 3 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Marynata z ziół prowansalskich:
¼ szklanki pokrojonej w kostkę cebuli
1 łyżka posiekanego świeżego oregano
1 łyżeczka posiekanego świeżego tymianku
1 łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu
1 łyżeczka posiekanego świeżego cząbru
1 łyżeczka świeżej lawendy
2 łyżki oliwy extra vergine
1 łyżka soku z cytryny
sól i pieprz
4 filety z piersi kurczaka (po 170 g), najlepiej ze skórą
Przygotowanie:,/b>
Mocno rozgrzej patelnię grillową. Zmiksuj w malakserze cebulę, zioła, oliwę, sok z cytryny oraz szczyptę soli i pieprzu na gładkie purée. Natrzyj filety marynatą i grilluj około 15 minut z każdej strony, w połowie każdego kwadransa obracając je o 90°.
© Anna Olson
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W