Grillowane warzywa z kuskusem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- 450 g kaszy kuskus
- 600 ml wrzątku
- 1 papryczka chilli drobno posiekanej
- dymka
- 225-350 g dojrzałych pomidorów pokrojonych w ćwiartki
- 8 grillowanych zielonych papryk
- 20 czarnych oliwek bez pestek
- garść listków mięty
- 2 łyżki kminu rzymskiego
- szczypta pieprzu kajeńskiego
- łyżka natki pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wsyp kuskus do dużej miski i zalej wrzątkiem. Zostaw na chwilę, żeby nasiąknął wodą. W międzyczasie rozgrzej patelnię z grubym dnem. Wrzuć na nią chilli i smaż przez 4 minuty mieszając. Odstaw i wystudź. Odetnij końcówki dymki, przekrój cebulki na pół i wrzuć wszystko do blendera. Użyj funkcji pulsacyjnej, żeby je zmielić. Dodaj pomidory, czerwoną paprykę, oliwki i miętę. Zmiel wszystko, kilkakrotnie uruchamiając blender. Wymieszaj kuskus widelcem. Dodaj mieszankę warzywną, kmin rzymski, pieprz kajeński i sól. Przełóż wszystko do dużej miski i posyp natką pietruszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W