Grillowane krewetki
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.22)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
Składniki:
- 6 zielonych krewetek
- 2 chili
- ząbek czosnku
- limetka
- 2 łyżki natki pietruszki
- oliwa
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Krewetki oczyszczamy. Dodajemy do nich chili i czosnek. Wkładamy do lodówki na godzinę lub dwie. Polewamy oliwą. Rozpłaszczamy na grillu i pieczemy przez 2-3 minuty. Odwracamy i grillujemy przez chwilę. Gotowe przyprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy natką pietruszki. Podajemy z limetką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W