Gotowane ziemniaki z koperkiem i pietruszką
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 6 czerwonych ziemniaków (ok. 1 kg)
- obranych i przekrojonych na pół
- 2-3 łyżki masła
- gruboziarnista sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- 1 łyżka posiekanego świeżego koperku
- 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Włożyć ziemniaki do dużego garnka z wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować 15-18 minut, aż będą miękkie. Odcedzić. Przełożyć na ciepły półmisek, dodać masło, oprószyć solą i pieprzem, posypać ziołami i wymieszać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W