Gotowane gruszki

Gotowane gruszki
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Męski weekend dzień matki
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 5 gruszek Beurre Bosc
  • ½ butelki porto
  • ½ butelki czerwonego wina
  • 250 g miałkiego cukru
  • laska cynamonu
  • 1 anyż gwiazdkowy
  • nasiona kolendry
  • skórka z pomarańczy
  • laska wanilii

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozciąć laskę wanilii i wydrapać nasionka. Wrzucić do rondla. Dodać cukier, cynamon, anyż gwiazdkowy, nasiona kolendry i skórkę pomar

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA