Glazurowana cebulka perłowa

Glazurowana cebulka perłowa
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Ilość osób:
8

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zrób na każdej cebuli nacięcie w kształcie litery X od strony łodygi. Zagotuj w rondelku wodę, wrzuć cebule, gotuj je przez minutę i odcedź. Odstaw na chwilę do ostygnięcia, a następnie delikatnie obierz, nie naruszając korzenia i łodygi.

Na dużej patelni umieść cebulę, wino, masło i szklankę wody. Przypraw solą i pieprzem. Doprowadź do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj przez około 15 minut, dopóki cebula nie zmięknie, a woda nie wyparuje (jeśli cebule są większe, wydłuż czas gotowania i dodaj więcej wody).

Dodaj ocet balsamiczny i gotuj przez około 2-3 minuty, aż uzyskasz gęstą konsystencję, a na cebulkach utworzy się glazura.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA