Galaretka kokosowa z mango
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- puszka mleczka kokosowego lub śmietanki kokosowej
- 2 łyżeczki agaru
- dojrzałe mango
- 2 łyżki posiekanego kandyzowanego imbiru
- 2 liście limetki
- pół pęczka mięty
- 100 g cukru palmowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mleczko lub śmietankę gotujemy przez 2 minuty z dodatkiem agaru. Przelewamy do foremek.
Kroimy mango. Podgrzewamy cukier palmowy z dodatkiem pokrojonych liści limetki i połową imbiru.
Wyjmujemy galaretkę z foremek. Dookoła układamy mango. Wierzch polewamy syropem cukrowo-imbirowym i posypujemy posiekaną miętą.
Kroimy mango. Podgrzewamy cukier palmowy z dodatkiem pokrojonych liści limetki i połową imbiru.
Wyjmujemy galaretkę z foremek. Dookoła układamy mango. Wierzch polewamy syropem cukrowo-imbirowym i posypujemy posiekaną miętą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W