Galaretka kokosowa z mango

Galaretka kokosowa z mango
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • puszka mleczka kokosowego lub śmietanki kokosowej
  • 2 łyżeczki agaru
  • dojrzałe mango
  • 2 łyżki posiekanego kandyzowanego imbiru
  • 2 liście limetki
  • pół pęczka mięty
  • 100 g cukru palmowego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mleczko lub śmietankę gotujemy przez 2 minuty z dodatkiem agaru. Przelewamy do foremek.
Kroimy mango. Podgrzewamy cukier palmowy z dodatkiem pokrojonych liści limetki i połową imbiru.
Wyjmujemy galaretkę z foremek. Dookoła układamy mango. Wierzch polewamy syropem cukrowo-imbirowym i posypujemy posiekaną miętą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA