Francuskie tosty z truskawkami i bitą śmietaną
Oceń przepis:
Przygotował:
Claire Robinson
- Seria kulinarna:
- Wystarczy 5 składników (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- briosza
- 6 jaj
- 2 miarki śmietany kremówka
- dwie łyżki masła
- 3 miarki truskawek*
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Brioszę kroimy ma 8 kromek. Jajka rozkłócimy z jedną miarką kremówki. Maczamy w „maczance” każdą kromkę pieczywa. Masło rozgrzewamy na patelni i smażymy grzanki przez 3 minuty z obu stron, aż nabiorą złocistego koloru. Usuwamy szypułki z truskawek. Dwie miarki truskawek przesmażamy na patelni dolewając dwie łyżki wody. Całość musi się zamienić w sos. Trzecią miarkę zostawiamy do dekoracji tostów. Ubijamy drugą miarkę kremówki. Usmażone tosty dekorujemy ubitą śmietaną, sosem truskawkowym i świeżymi truskawkami. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W