Flambirowane banany
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.69)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2 łyżki masła
- 2 banany
- obrane i pokrojone na 6 plasterków
- 2 łyżki cukru
- ¼ szklanki ciemnego rumu
- lody waniliowe
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Włożyć masło, kiedy zacznie dymić, wrzucić banany i cukier. Podsmażyć i skarmelizować banany. Kiedy będą złote, a patelnia gorąca, podpalić je: odsunąć od siebie patelnię, polać rumem i przytknąć zapałkę (ostrożnie!). Kiedy alkohol się wypali, płomień zgaśnie. Podawać z lodami waniliowymi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W