Faszerowane kotlety jagnięce

Faszerowane kotlety jagnięce
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Sobota w kuchni z Jamesem (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
4

Przygotowanie:



Składniki dania głównego
16 kotletów jagnięcych po 140 g każdy
sól i świeżo zmielony czarny pieprz
75 g sera fontina lub gruyère, pokrojonego w cienkie plasterki
16 dużych liści szałwii
16 plasterków szynki parmeńskiej
2 rozkłócone jajka ze szczyptą soli
200 g mąki do obtaczania
300 g bułki tartej
oliwa do smażenia

Składniki sałatki
250 g liści różnych gatunków sałat
3 dymki pokrojone w cienkie plasterki
1 pęczek liści mięty
2 łodygi selera naciowego pokroje w cienkie plasterki

Składniki dressingu
3 łyżki stołowe oliwy z pierwszego tłoczenia
1 łyżka stołowa octu z białego wina

Przygotowanie
Rozciąć każdy kotlet tak, aby powstała „kieszonka”. Doprawić solą i pieprzem. W każdą kieszonkę włożyć kawałek sera, liść szałwii i plasterek szynki. Kotlety obtaczać w mące, jajkach i bułce tartej. Smażyć na średnio rozgrzanym tłuszczu, aż będą złociste z obu stron, czyli mniej więcej po 8 minut z każdej strony. W tym czasie wymieszać wszystkie składniki sałatki. Skropić oliwą i octem, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Podawać z usmażonymi kotletami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA