Fasola z boczkiem i szpinakiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.68)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 225 g posiekanego boczku
- 2 posiekane cebule
- 8 obranych i posiekanych ząbków czosnku
- 2 szklanki suchej fasoli
- namoczonej na noc w wodzie
- 3 listki laurowe
- 2 gałązki rozmarynu
- świeżo zmielony pieprz
- kilka garści młodego szpinaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zrumienić boczek na patelni (na średnim ogniu), zlać nadmiar tłuszczu, dodać cebulę. Wymieszać i smażyć aż cebula zmięknie i zacznie się rumienić. Wrzucić czosnek i smażyć mieszając przez kilka minut, dodać namoczoną i odsączoną fasolę. Włożyć listki laurowe, rozmaryn i pieprz. Wlać wody tylko tyle, aby przykryła fasolę. Gotować na wolnym ogniu, aż fasola wchłonie wodę i będzie miękka, ok. 45 minut. Dodać młody szpinak i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W