Duszony kurczak szparagowy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 piersi kurczaka lub podudzia bez kości
- ½ miarki pszennej mąki
- 1 łyżka stołowa oliwy
- 1 łyżeczka masła
- 1 drobno posiekana cebula
- 3 liście fioletowej szałwii
- 3 liście zielonej szałwii
- 3 liście laurowe
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 2-3 garści pieczarek
- pokrojonych w plasterki
- 2 x 400 g puszki zupy-krem ze szparagów
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Do plastikowej torebki wsyp mąkę, sól i pieprz. Podziel mięso na równe kawałki. Wrzuć do torebki, potrząśnij, żeby mąka pokryła mięso. Wyjmij, otrząśnij nadmiar mąki. W żaroodpornym rondlu rozgrzej oliwę i masło. Włóż kawałki mięsa. Dorzuć cebulę i czosnek. Smaż, aż mięso zbrązowieje. Dorzuć liście szałwii i laurowe. Dodaj pieczarki. Wlej zupę, wymieszaj, żeby dotarła do dna rondla. Przykryj, wstaw do piekarnika na 45 minut. Podawaj z gotowanym ryżem i warzywami ugotowanymi na parze.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W