Duszona jagnięcina

Duszona jagnięcina
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso przyprawić solą i pieprzem, obsmażyć na rozgrzanej oliwie i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i rozgnieciony czosnek. Dodać ziele angielskie, kmin, imbir, cynamon, kozieradkę i kurkumę. Wymieszać, dolać bulion i zagotować. Dodać jogurt i gotować na wolnym ogniu. Zalać mięso przygotowanym sosem i piec przez półtorej – dwie godziny, do miękkości.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA