Duszona jagnięcina
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 2 kg łopatki jagnięcej
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- kłącze kurkumy
- 2 łyżki ziela angielskiego
- kora cynamonu
- łyżka prażonego
- zmielonego kminu
- 500 g jogurtu
- imbir
- 2 cytryny
- pół pęczka kolendry
- łyżka kozieradki
- 1,25 litra bulionu
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso przyprawić solą i pieprzem, obsmażyć na rozgrzanej oliwie i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i rozgnieciony czosnek. Dodać ziele angielskie, kmin, imbir, cynamon, kozieradkę i kurkumę. Wymieszać, dolać bulion i zagotować. Dodać jogurt i gotować na wolnym ogniu. Zalać mięso przygotowanym sosem i piec przez półtorej – dwie godziny, do miękkości.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W