Dukka
Oceń przepis:
Przygotował:
Ricardo Larrivee
- Seria kulinarna:
- Ricardo i przyjaciele (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 75 ml całych
- zblanszowanych migdałów
- 1 łyżka stołowa nasion sezamu
- 2 łyżeczki sproszkowanego chilli
- 1 łyżeczka sproszkowanej kurkumy
- ½ łyżeczki soli cebulowej
- ½ łyżeczki soli selerowej
- ½ łyżeczki nasion kminu
- ½ łyżeczki sproszkowanych nasion kolendry
- pieprz kajeński (do smaku)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W moździerzu rozetrzyj migdały. Dodaj pozostałe składniki i starannie wymieszaj. Przesyp do miseczki. Podawaj dukkę do aperitifów. Obok miseczki z dukką postaw miseczkę oliwy albo oleju słonecznikowego. Najpierw zanurzaj chleb w tłuszczu, a potem w duce. Taką przekąskę znajdujemy na stolikach restauracyjnych w Nowej Zelandii.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W