Domowy sos habanero
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wolny tydzień Chucka (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:12 papryczek habanero
6 obranych ząbków czosnku
2 cebule, obrane i przekrojone na pół
oliwa
sól
1 pęczek świeżej kolendry
1 filiżanka białego octu winnego
Przygotowanie:
Rozgrzewamy piekarnik do 200 °C. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy papryczki, czosnek i cebulę. Skrapiamy oliwą i doprawiamy solą. Pieczemy około 30 minut, aż się zrumienią. Przekładamy do blendera i miksujemy razem z kolendrą. Doprawiamy octem i solą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W