Dip orzechowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia chińska
Składniki:
- 3 ząbki czosnku
- zmiażdżone
- 2 łyżeczki drobno startego świeżego imbiru
- ¼ łyżeczki chili w płatkach
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki masła z orzechów nanercza (nerkowca)
- 3 łyżki sosu Hoi Sin
- 1 łyżeczka cukru
- 1 szklanka wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zagotuj w rondlu wszystkie składniki na średnim ogniu. Gotuj mieszając przez 5 min. Podawaj sos na ciepło albo w temperaturze pokojowej.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia chińska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W