Deser bananowy
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Pyszne weekendy Billa (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 małe banany
- przekrojone wzdłuż na pół
- 40 g masła
- pokrojonego w kostkę
- 25 g cukru
- 4-8 gałek lodów waniliowych lub kokosowych
- wiórki kokosowe lub prażone płatki migdałowe do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W małym rondlu połącz mleczko kokosowe, cukier, wanilię i gorzką czekoladę. Podgrzej na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Użyj sosu od razu, na ciepło, lub wstaw do lodówki w szczelnym pojemniku i rozpuść na małym ogniu przed podaniem. Rozgrzej grill lub grillową patelnię (ewentualnie patelnię o grubym dnie). Ułóż przekrojone banany, dodaj masło i posyp cukrem. Grilluj banany, aż się skarmelizują. Do bananów dodaj lody, polej sosem czekoladowym, posyp wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi i podaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W