Czipsy jabłkowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Ricardo Larrivee
- Seria kulinarna:
- Ricardo i przyjaciele (odc. 16)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 60 ml soku z limonki
- 60 ml wody
- 1 łyżka cukru
- 2 jabłka do pieczenia
- sól morska i curry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Umieść kratkę na środkowej półce w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 75 stopni. Wyłóż dwie blachy papierem do pieczenia i posmaruj olejem. W misce rozpuść cukier w soku z limonki i wodzie. Odstaw.
Poszatkuj jabłka w cienkie okrągłe plastry. Zanurz je w soku z limonki. Odcedź jabłka i ułóż je na blachach tak, by się nie stykały. Posyp solą i curry. Piecz, aż jabłka będą suche, czyli około 4 godzin. Ostudź i delikatnie oddziel od papieru. Przechowuj w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Poszatkuj jabłka w cienkie okrągłe plastry. Zanurz je w soku z limonki. Odcedź jabłka i ułóż je na blachach tak, by się nie stykały. Posyp solą i curry. Piecz, aż jabłka będą suche, czyli około 4 godzin. Ostudź i delikatnie oddziel od papieru. Przechowuj w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W