Czipsy jabłkowe

Czipsy jabłkowe
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Ricardo Larrivee

Seria kulinarna:
Ricardo i przyjaciele (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umieść kratkę na środkowej półce w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 75 stopni. Wyłóż dwie blachy papierem do pieczenia i posmaruj olejem. W misce rozpuść cukier w soku z limonki i wodzie. Odstaw.
Poszatkuj jabłka w cienkie okrągłe plastry. Zanurz je w soku z limonki. Odcedź jabłka i ułóż je na blachach tak, by się nie stykały. Posyp solą i curry. Piecz, aż jabłka będą suche, czyli około 4 godzin. Ostudź i delikatnie oddziel od papieru. Przechowuj w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA