Croque monsieur
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 8 grubych kromek chleba na zakwasie
- trochę masła do posmarowania
- 4 łyżki musztardy ziarnistej
- 450 gramów szynki w plasterkach
- 300 gramów startego sera gruyere
- 1 gruszka, z wyciętym gniazdem nasiennym, pokrojona w cienkie plasterki
- sól i mielony, czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Chleb posmarować masłem, ułożyć nieposmarowana stroną do góry. Posmarować musztardą, obłożyć szynką, serem i plasterkami gruszki. Doprawić do smaku, przykryć drugą kromką , posmarowaną masłem stroną o góry. Smażyć na rozgrzanej patelni na średnim ogniu, aż chleb się zrumieni, a ser roztopi (około 5 minut).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W