Ciasto kardamonowo-kawowe

Ciasto kardamonowo-kawowe
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.92)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Ilość osób:
8

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 175 stopni C. Espresso zmieszać z kwaśną śmietaną. Cukier ukręcić z masłem na gładką masę, aż podwoi swoją objętość. Dodać jajka – po jednym. Dobrze wymieszać. Dodać mieszankę espresso z kwaśną śmietaną i wanilię. Ukręcić na gładką masę. W osobnej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól i kardamon. Suche składniki dodać do mokrych i wymieszać do ich połączenia. Ciasto przełożyć do teflonowej formy na babkę. Piec 1 godzinę i 15 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA