Ciasto „Cętkowany Wacek”
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 250 g łoju
- 250 g mąki ze środkiem spulchniającym
- 500 ml mleka
- 100 ml ciemnego rumu
- 200 g rodzynek
- łyżka cynamonu
- łyżka imbiru
- 150 g cukru
- 50 g masła
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wlej rum do mleka. Wymieszaj wszystkie suche składniki w dużej misce. Wlewaj mleko z rumem, mieszając aż powstanie gęste ciasto. Upewnij się, że wszystko jest dobrze wymieszane. Odstaw na minutę. Natrzyj jedną stronę szmatki kuchennej masłem. Zwiń ciasto w materiał, końce zwiąż sznurkiem. Gotuj w wodzie w dużym garnku przez 2 godziny. Wyjmij ciasto z wody, odwiń je, pokrój na wąskie kawałki i podawaj z sosem budyniowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W