Chrupiące ziemniaki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wolny dzień Chucka (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Ilość osób:
- 7
Przygotowanie:
Składniki:6-8 ziemniaków „Yukon Gold” ze skórką, umytych i pokrojonych w kostkę
½ łyżeczki wędzonej soli
1 łyżeczka wędzonej papryki
2 szczypty płatków chili
1 ząbek czosnku, zmiażdżony
1 pęczek szczypiorku, drobno posiekany
1 pęczek natki, posiekany
nieco oliwy
olej rzepakowy do smażenia
Przygotowanie
Rozgrzewamy olej we frytkownicy do 120°C. Obsmażamy ziemniaki 2 minuty. Odstawiamy, żeby odpoczywały 5 minut. Podnosimy temperaturę oleju do 180°C i smażymy ziemniaki powtórnie przez 2 minuty, aż się zrumienią. Przekładamy je na tacę wyłożoną ręcznikami papierowymi, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przekładamy do naczynia, dodajemy przyprawy, zioła i oliwę. Podajemy z żeberkami jagnięcymi (poszukaj mojego przepisu).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W