Chrupiące obrączki z boczku z musem z wędzonego łososia
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.78)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 4 duże umyte marchewki
- 6 plasterków boczku
- przekrojonych na pół wszerz
- 12 wykałaczek
- 6 plasterków wędzonego łososia
- 110 g kremowego serka
- kiełki lucerny lub inne
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C. Pokroić marchewki na 5 cm kawałki zaczynając od grubego końca (ma być 12 kawałków). Rozłożyć 12 plasterków boczku, na końcu każdego ułożyć kawałek marchewki. Zrolować i spiąć wykałaczką. Ustawić na blasze i zapiekać przez 25 minut, aż boczek będzie chrupiący. Wyjąć wykałaczki i delikatnie wyjąć marchewki ze środka. Wyrzucić marchewki, ostudzić boczek. Zmiksować łososia z kremowym serkiem. Nałożyć do rożka do wyciskania kremu lub torebki do zamrażania z odciętym końcem. Wyciskać masę do rurek z boczku. Udekorować kiełkami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W