Błyskawiczny majonez
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 5)
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Przygotowanie:
Składniki:2 jajka
3 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy Dijon
½ łyżeczki soli
szczypta białego pieprzu
1 ¼ szklanki oleju o naturalnym smaku
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w wysokim naczyniu i zmiksować blenderem ręcznym typu „żyrafa”. Majonez ubijany w ten sposób w robocie kuchennym nie wyjdzie, konieczna jest moc i szybkość blendera ręcznego. Aby majonez był gęstszy należy dodać więcej oleju. Jeśli ma być rzadszy można go rozcieńczyć odrobiną gorącej wody. Przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.
© Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W