Bażant pieczony w przyprawach
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 1 pikantna zielona papryczka
- łyżka kurkumy
- łyżka ziaren kolendry
- łyżka kuminu
- szczypta szafranu
- łyżka czarnuszki
- kawałek świeżego imbiru
- ząbek czosnku
- łyżka oliwy z oliwek
- laska cynamonu
- 1 duży bażant
- przekrojony na pół
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wrzuć wszystkie przyprawy do moździerza i utrzyj na jednolitą masę. Natrzyj mięso przyprawami i zostaw w lodówce na 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Włóż połówki bażanta do brytfanny, piersiami do góry i piecz przez 20 minut. Wyjmij i odłóż na 10 minut w ciepłe miejsce. Podawaj z szafranowym ryżem, jogurtem naturalnym i zielonym ogórkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W