Barramundi z mango
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Przygotowanie:
Ryba
2 kawałki ryby
ćwierć filiżanki mąki orkiszowej
sól
Salsa
pokrojony miąższ dwóch mango
2 łyżki soku z limetki
garść posiekanej natki kolendry
średnie posiekane chili
pół posiekanej czerwonej cebuli
łyżka oliwy z oliwek
łyżeczka soli
łyżeczka białego pieprzu
Makaron
pół paczki makaronu z fasoli
szczypta arame
skórka z połowy pomarańczy
sok z połowy pomarańczy
łyżeczka białego pieprzu
Przygotowanie
Delikatnie mieszamy wszystkie składniki.
Makaron
Gotujemy go al dente. Odcedzamy i studzimy. Arame zalewamy wodą. Mieszamy wszystkie składniki.
Ryba
Filety panierujemy w mące. Smażymy z obu stron na złoty kolor na oliwie. Przyprawiamy. Podsmażamy około minuty z każdej strony. Na talerzu układamy makaron. Na nim kładziemy rybę. Przybieramy salsą i listkami kolendry.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W