Banamole z grillowanym ananasem
Oceń przepis:
Przygotował:
Jagna Niedzielska
- Seria kulinarna:
- Bez reszty. Kuchnia Zero Waste (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pasty do chleba, Dania z resztek
Składniki:
- awokado dojrzałe, obrane, bez pestki
- przejrzały banan
- łyżeczka pasty sriracha lub innej pasty chili
- sok z cytryny (skórkę użyj do herbaty z ananasa)
- ¼ ananasa (skórki z ananasa i rdzenia użyj do herbaty z ananasa), pokrojona w kostkę
- 2 łyżki cukru brązowego
- puszka czarnej fasoli
- pęczek kolendry, drobno posiekany z łodyżkami
- olej rzepakowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Awokado zblenduj z bananem, dodaj sok cytryny, wymieszaj.
Ananasa oprósz z obu stron cukrem i nasmaruj pastą chili, grilluj lub smaż z obu stron, aż się zarumieni.
Taco podawaj z banamole, ananasem, czarną fasolą i kolendrą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z resztek
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W