Banamole z grillowanym ananasem

Banamole z grillowanym ananasem
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Jagna Niedzielska

Seria kulinarna:
Bez reszty. Kuchnia Zero Waste (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pasty do chleba, Dania z resztek

Składniki:

  • awokado dojrzałe, obrane, bez pestki
  • przejrzały banan
  • łyżeczka pasty sriracha lub innej pasty chili
  • sok z cytryny (skórkę użyj do herbaty z ananasa)
  • ¼ ananasa (skórki z ananasa i rdzenia użyj do herbaty z ananasa), pokrojona w kostkę
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • puszka czarnej fasoli
  • pęczek kolendry, drobno posiekany z łodyżkami
  • olej rzepakowy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Awokado zblenduj z bananem, dodaj sok cytryny, wymieszaj.

Ananasa oprósz z obu stron cukrem i nasmaruj pastą chili, grilluj lub smaż z obu stron, aż się zarumieni.

Taco podawaj z banamole, ananasem, czarną fasolą i kolendrą.

 

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA