Ananas smażony z rumem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 15)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki brązowego cukru
- ½ łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej
- 4 grube, okrągłe plastry ananasa
- 60 ml ciemnego rumu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na dużej patelni na średnio-mocnym ogniu roztop masło z cukrem. Gdy się połączą i będą bulgotały, dosyp gałkę muszkatołową i dołóż plastry ananasa. Smaż przez kilka minut po obu stornach, żeby nabrały brązowego koloru i smaku. Zdejmij na chwilę patelnię z ognia i wlej rum. Przechyl od siebie i przysuń do płomienia, żeby alkohol się zapalił. Możesz też przystawić do płynu zapaloną zapałkę. Zachowaj ostrożność. Gdy płomień zgaśnie, zdejmij patelnię z ognia i natychmiast podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W