Alu Gobi ze słodkich ziemniaków
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 55 g masła
- 2 łyżki całych nasion kuminu
- 2 posiekane cebule
- 1 łyżeczka zmielonego cynamonu
- 2 łyżki sproszkowanej przyprawy curry
- 2 duże, słodkie ziemniaki, pokrojone w 2,5 cm kostkę
- 1 kalafior, podzielony na różyczki
- szczypta lub dwie soli morskiej
- 1 miarka mrożonego groszku
- 1 pęczek kolendry
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Roztop masło w dużym rondlu na średnim ogniu i wrzuć nasiona kuminu. Smaż przez 1-2 minut, żeby nabrały aromatu. Dorzuć cebulę, smaż, aż zmięknie. Dodaj cynamon, curry i smaż mieszając przez 1 minutę. Dodaj ziemniaki i kalafiora, dobrze wymieszaj, aby pokryły je przyprawy. Dopraw solą, wlej nieco wody. Przykryj szczelnie pokrywką i zmniejsz płomień. Duś aż ziemniaki będą miękkie, około 20 minut. Tuż przed podaniem dorzuć groszek i kolendrę. Poczekaj, aż dobrze się podgrzeją.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W