69.włoska przekąska z fioletowych brokułów
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Sobota w kuchni (odc.69)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki
450g fioletowych brokułów
5 łyżek stołowych oliwy z pierwszego tłoczenia
4 rozgniecione ząbki czosnku
szczypta suszonych płatków chili
6 posiekanych filetów sardeli
sól i świeżo zmielony, czarny pieprz
sok z ½ cytryny
do podania: przypieczone kromki ciabatty
Przygotowanie
Gotować brokuły 5-6 minut, aż będą miękkie. W tym czasie rozgrzać oliwę na patelni. Dorzucić sardele i chili, smażyć, aż sardele się roztopią. Dodać czosnek, chwilę smażyć. Wrzucić ugotowane brokuły, smażyć przez chwilę. Skropić sokiem z cytryny, natomiast nakładać na przypieczone kromki chleba.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Kuchnia włoska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W