69.włoska przekąska z fioletowych brokułów

69.włoska przekąska z fioletowych brokułów
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Sobota w kuchni (odc.69)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Przygotowanie:


Składniki
450g fioletowych brokułów
5 łyżek stołowych oliwy z pierwszego tłoczenia
4 rozgniecione ząbki czosnku
szczypta suszonych płatków chili
6 posiekanych filetów sardeli
sól i świeżo zmielony, czarny pieprz
sok z ½ cytryny
do podania: przypieczone kromki ciabatty

Przygotowanie
Gotować brokuły 5-6 minut, aż będą miękkie. W tym czasie rozgrzać oliwę na patelni. Dorzucić sardele i chili, smażyć, aż sardele się roztopią. Dodać czosnek, chwilę smażyć. Wrzucić ugotowane brokuły, smażyć przez chwilę. Skropić sokiem z cytryny, natomiast nakładać na przypieczone kromki chleba.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA