Zupa z lotosu i żeberek wieprzowych
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- 500 g żeberek wieprzowych
- 700 g świeżych korzeni lotosu
- pokrojonych na 10-cm kawałki
- 2 marchewki pokrojone na plasterki
- 10 g korzenia imbiru pokrojonego na plasterki
- 2 suszone chińskie czerwone daktyle
- 2 ½ l wrzącej wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Lotos opłukać i obrać obieraczką do ziemniaków. Wodę doprowadzić do wrzenia, wrzucić żeberka wieprzowe, korzeń lotosu, marchewkę, imbir i daktyle. Gotować na ostrym ogniu dwie godziny, pod przykryciem, aż korzenie lotosu będą miękkie. Doprawić solą do smaku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W