Zupa-krem z kalafiorów i jabłek oraz grzanki z cheddarem
Oceń przepis:
Przygotował:
Ricardo Larrivee
- Seria kulinarna:
- Ricardo i przyjaciele (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- 250 g posiekanych porów
- 1 posiekany ząbek czosnku
- 3 łyżki stołowe masła
- 1 l żółtego kalafiora w różyczkach
- 250 ml ziemniaków
- obranych i pokrojonych w kostkę
- 1,25 l bulionu drobiowego
- 2 kortlandy
- obrane
- bez gniazd nasiennych
- pokrojone w plasterki
- 60 ml śmietany 35%
- posiekany szczypiorek
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W rondlu smaż na maśle pory i czosnek do miękkości. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj kalafiora i ziemniaki. Dolej bulion. Doprowadź do wrzenia, gotuj odkryte przez 10 minut. Dorzuć jabłka. Gotuj kolejne 10 minut. Zmiksuj na purée. Dolej śmietanę. W razie potrzeby dopraw. Podawaj z grzankami z cheddarem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W