Zielona fasolka z szynką i serem
Oceń przepis:
Przygotował:
Nigel Slater
- Seria kulinarna:
- Proste dania Nigela Slatera (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 1
Składniki:
- 1 duża garść zielonej fasolki szparagowej
- oczyszczonej i przyciętej
- ze 4 plastry prosciutto
- pokrojone na paseczki
- 3-4 grube plastry sera Taleggio
- oliwa
- świeżo mielony czarny pieprz
- 2 kromki chleba na zakwasie
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotuj fasolkę w osolonym wrzątku przez 5 minut (powinna być giętka, wtedy jest najsmaczniejsza). Odsącz ją szybko włóż z powrotem do gorącego rondla, posyp szynką i serem, skrop oliwą i oprósz świeżo mielonym pieprzem. Przemieszaj delikatnie na małym ogniu, żeby ser się stopił, tworząc pyszny sos. Podawaj od razu z chlebem na zakwasie. Brie albo camembert też się sprawdzają, jeśli nie ma Taleggio.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W