Wywar z warzyw
Oceń przepis:
Przygotował:
Brygida Kosel
- Seria kulinarna:
- Teraz Brygida! (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
Składniki:
- 2 litry wody
- 1 łyżka oliwy
- 4 marchewki
- ¼ kapusty włoskiej
- ¼ selera
- 2 pietruszki
- 1 por
- 1 cebula
- kilka gałązek lubczyku ogrodowego
- 2 liście laurowe
- 4 ziarenka ziela ang.
- kilka ziarenek czarnego pieprzu
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Warzywa dokładnie umyć i obrać Wrzucić wszystkie do 2 litrów osolonej wody. Dodać zioła i przyprawy. Gotować na średnim ogniu około godziny. Gdy wywar będzie gotowy odcedzić. Wywar z warzyw można zamrozić.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W