Tort truskawkowo-śmietankowy
Oceń przepis:
Przygotował:
James Martin
- Seria kulinarna:
- Słodki James (odc.5)
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1 duży gotowy spód biszkoptowy
- 750 ml śmietany kremówki
- 100 g drobnego cukru
- 25 ml likieru pomarańczowego
- 200 ml gotowego sosu custard
- ok. 500 g truskawek bez szypułek
- przekrojonych wzdłuż na połówki
- plus 10 małych w całości
- do przybrania
- 50 g cukru pudru
- olej do natłuszczenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wytnij z biszkoptowego spodu koło o średnicy 25 cm za pomocą ścianek tortownicy. Ostrym nożem ostrożnie przekrój je w połowie, otrzymując dwa cieńsze koła. Na dużym talerzu połóż ścianki tortownicy (bez dna) i włóż do środka jeden cienki spód, tworząc podstawę ciasta. Ubij w dużej, czystej misce śmietanę kremówkę z 25 g drobnego cukru i likierem pomarańczowym. Wmieszaj custard i wstaw krem do lodówki. Wyłóż formę połówkami największych truskawek, płaszczyzną przecięcia w kierunku ścianek formy. Pozo
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Ciasta i ciasteczka
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W