Tarta morelowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 225 g słodkiego
- kruchego ciasta
- 1 żółtko
- 1 płaska łyżka stołowa semoliny
- 750 g-1kg świeżych moreli
- 100 g miałkiego cukru
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Upiecz spód z kruchego ciasta w formie do tart o średnicy 20 cm. Posmaruj dno żółtkiem. Rozsyp równą warstwą hemolinę. Świeże, jędrne morele przekrój na pół i usuń pestki. Ułóż na spodzie z ciasta. Posyp 100 g miałkiego cukru. Dojrzałym owocom wystarczy mniej cukru. Piecz przez 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 230°C. Lekko przypalone owoce sprawią, że deser będzie gorzko-słodki. Podawaj z lodami migdałowymi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W