Szpinak z kasztanami
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes za stołem (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- garść pieczonych kasztanów
- 2 kawałki masła
- 900 g umytych liści szpinaku
- sól i pieprz
- świeżo zmielona gałka muszkatołowa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Weź garść kasztanów i pokrój w cienkie plasterki. Na rozgrzaną patelnię wrzuć kawałek masła, gdy się roztopi, dodaj kasztany. Usmaż je z obu stron na złocistobrązowy kolor i wystudź. W dużym rondlu roztop drugi kawałek masła, wrzuć 900 gramów umytych liści szpinaku. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszaj, odcedź na durszlaku, posyp kasztanami i podaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W