Szaszłyki z polędwicy wołowej, pieczarek, papryką i wędzonym boczkiem

Szaszłyki z polędwicy wołowej, pieczarek, papryką i wędzonym boczkiem
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 1 kg polędwicy pokrojonej w 3 cm kostkę
  • 2 średnie cebule pokrojone w 3 cm kawałki
  • 2 czerwone papryki pokrojonej w 3 cm kostkę
  • 100 g małych pieczarek
  • 200 g wędzonego boczku pokrojonego w 3 cm kostkę
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wymieszać w naczyniu, posypać suchą marynatą i zalać oliwą. Starannie wymieszać. Pozostawić na pół godziny. Nabijać na patyczki na przemian mięso, warzywa i boczek. Piec na grillu, przewracając.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA