Szaszłyczki z krokodyla (lub z kurczaka) w sosie satay z nerkowców
Oceń przepis:
Przygotował:
Si King
- Seria kulinarna:
- Kudłacze na motorach (odc.1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- kawałek polędwicy z krokodyla lub 2 duże piersi z kurczaka
- sól i świeżo mielony pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Namoczyć patyczki do szaszłyków w zimnej wodzie na 10 minut (dzięki temu nie będą się paliły na grillu). Posypać mięso krokodyla lub kurczaka solą i pieprzem. Pokroić na kawałki 1 na 2 cm. Wymieszać składniki marynaty i włożyć do niej mięso na godzinę (lub na dłużej, jeśli to możliwe). Wymieszać składniki sosu satay w małym rondelku, dodając sosu sojowego do smaku. Jeśli to potrzebne, można dosłodzić cukrem palmowym lub muscovado. Podgrzewać przez 5 minut na małym ogniu. Na każdy patyczek nabijać 2-3 kawałki mięsa, układać na grillu (lub na patelni grillowej albo pod grillem w piekarniku. Piec kilka minut z każdej strony, aż mięso się przyrumieni, uważając jednak, by nie przesuszyć mięsa. Podawać na patyczkach z ciepłym sosem satay do maczania.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W