Syrop lawendowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
Przygotowanie:
Składniki:1 szklanka wody
1 szklanka cukru
1 laska wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
skórka starta z połowy cytryny
5 całych kwiatostanów jadalnej lawendy
Przygotowanie:
Wodę zagotować z cukrem. Dodać przekrojoną laskę wanilii lub ekstrakt, skórkę z cytryny i lawendę. Gotować 10 minut. Przechowywać w lodówce nawet przez kilka miesięcy. Odcedzać przed użyciem. Używać do sałatek owocowych, deserów lub szprycerów z białego wina.
© Annabel Langbein
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W